TMMi

 

A TMMi (Test Maturity Model Integration) a szoftvertesztelésben alkalmazott folyamatokkal foglalkozó érettségi modell, mely a szoftverfejlesztő szervezet tesztelési folyamatainak érettsége alapján sorolja be a cégeket 5 lehetséges érettségi szint valamelyikére.

A TMMi modell teljes egészében a CMMI modell szerkezetét használja.

A TMMi modell a tesztelési folyamatokat érettségi szintekhez rendeli. Minél fejlettebbek a tesztelési folyamatok, annál magasabb a cég TMMi érettségi szintje. Az érettségi szinteket és a hozzájuk tartozó  folyamatokat az alábbi ábra szemlélteti (forrás: https://www.tmmi.org/tmmi-model/):

 

 

A TMMi modellt a TMMi Foundation fejlesztette ki, és jelenleg ez a szervezet fogja össze a világ TMMi modell használóit.

Az SQI Magyar Szoftverminőség Tanácsadó Intézet hivatalos magyarországi partnere a TMMi Foundation-nek.

 

Jogosultak vagyunk TMMi Professional tanfolyamot tartani , valamint hivatalos felméréseket (auditokat) végezni a TMMi modellnek való megfelelésről.

 

A világon elsőként, a TMMi felméréseket SCAMPI módszertan szerint végezzük. Ezzel megteremtjük annak lehetőségét, hogy egy cég CMMI-nek és TMMi-nek való megfelelőségét vizsgáló auditok idő- és költséghatékonyan, a tesztelési folyamatok bizonyítékait  mindkét audit során felhasználva kerüljenek elvégzésre.

 

 

A TMMi modell magyarországi képviselője (TMMi Local Chapter) a Magyar Szoftvertesztelői Tanács. A TMMi Professional tanfolyam elvégzése után lehetőség van a TMMi Local Chapter szervezésében Magyarországon is TMMi Professional vizsgát tenni.

oktatás
auditálás
tanácsadás

PARTNEREINKELÉRHETŐSÉGEK

H-1083 Budapest,
Práter u. 63
Tel: +36 1 313 1359
Mobil: +36 30 251 0447
E-mail: info@sqi.hu


Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk