Szoftvertesztelés a minőségbiztosítási modellek tükrében

Időtartama:

1 nap

A tanfolyam ára:

95 000 Ft/fő (+ÁFA)

Vizsga:

nincs vizsga

Leírás:

A tanfolyam elvégzése után a résztvevők ismerik a szoftvertesztelés alapvető technikáit; tájékozódni tudnak a minőségbiztosítási megközelítések tesztelésre vonatkozó előírásaiban; ismerik a szoftvertesztelés alapelveit és a kapcsolódó előírások követelményeit. Hangsúlyozzuk a teljes szoftverfejlesztési életcikluson átívelő tesztelés fontosságát.

Cél:

Az 1 napos tanfolyam célja a hallgatók megismertetése a szoftvertesztelés lehetőségeivel, alapvető technikáival, módszertanaival. A tanfolyam a tesztelés alapelveinek ismertetésén túl megmutatja, hogyan jelenik meg a tesztelés a különböző minőségbiztosítási rendszerekben, szabványokban, modellekben és megközelítésekben. A tanfolyam elvégzését követően a hallgatók ki tudják alakítani szervezetük tesztelési folyamatát.

Kiknek ajánljuk:

Gyakorló minőségügyi vezetőknek, kezdő szoftvertesztelőknek, szoftverfejlesztőknek.

Előfeltétel:

Szoftverfejlesztői, szoftvertesztelői vagy szoftverminőségügyi alapismeretek.

Tematika:

A tanfolyamon a résztvevők megismerkedhetnek a szoftvertesztelés, verifikáció és validáció alapjaival. Bemutatjuk a tesztelés helyét a szoftverfejlesztési folyamatban, az ISO 12207 szabványban, a V-modellben, a CMMI-ben, PSP-ben, TSP-ben, IEEE 1028:2008-ban, a TMMi-ben és RUP-ban.  Bemutatunk olyan statikus és dinamikus tesztelési technikákat, mint például az egyenrangú szemlézés, belső auditálás, fekete-doboz és fehér-doboz tesztelés. Gyakorlati példán keresztül szemléltetetjük a döntési tábla alapú tesztelés, határérték tesztelés és ekvivalencia osztály alapú tesztelés különböző eseteit. Szót ejtünk a DD-path alapú tesztelésről, TDD-ről, Unit tesztelésről, valamint OO tesztelésről.

Egyéb adatok:

Csoportos jelentkezés esetén kedvezményt biztosítunk.

Kapcsolatok:

info@sqi.huwww.sqi.hu

 

oktatás
auditálás
tanácsadás

PARTNEREINK



ELÉRHETŐSÉGEK

H-1083 Budapest,
Práter u. 63
Tel: +36 1 313 1359
Mobil: +36 30 251 0447
E-mail: info@sqi.hu


Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk